Derfor er agility-træning vigtigt!

Der er mange situationer i en fodboldkamp, hvor agility-træning vil give en klar fordel. Agility-træning på f.eks. en koordinationsstige styrker nemlig en spillers hurtighed samt bevægelighed med fødderne – en egenskab som alle fodboldspillere har behov for, uanset om du er målmand, eller angriber. For at give et indblik i hvordan agility-træning kan styrke spillet på hele fodboldbanen, er der her listet fem situationer, hvor agility-træning vil give en fordel.

Dribling
Når en spiller dribler, bliver der gjort fuld brug af spillerens hurtighed, og dribling er derved en af de fokusområder hvor agility-træning virkelig kan give en forskel. Muligheden for at lave hurtige retningsskift, flytte fødderne hurtigt rundt om bolden, eller blot være i stand til hurtigt at lave et temposkift frem i banen bør ikke undervurderes i en kampsituation. Alle disse faktorer er relateret til agility, og effektiv agility-træning vil derfor med sikkerhed styrke en spillers dribleegenskaber.

Acceleration
En spillers tophastighed vil ikke blive påvirket ret meget gennem effektiv agility-træning, men det vil den tid det tager for spilleren at nå sin tophastighed til gengæld. Acceleration er en afgørende faktor i mange spilsituationer, og kan en spiller nå sin tophastighed 10% hurtigere end modstanderen, vil dette give spilleren en klar fordel.

Forsvar
Jo hurtigere en spiller kan flytte sine ben, jo større chance er der for at han eller hun kan følge med modstanderen I en-mod-en situationer. Med effektiv agility-træning kan man som sagt opnå bedre og hurtigere bevægelighed i fødderne, og derved give en klar fordel i en-mod-en situationer.

Tackling
Med effektiv agility-træning kan en spillers præcision når der skal tackles blive forbedret. Dette da spilleren herved vil være i stand til hurtigere at gå ned i en glidende tackling, og derved undgå at misse. Yderligere vil agility-træning mindske den tid det tager for spilleren at komme op fra græsset igen, og derved øge mulighed for omstillingsspil.

Afslutning
I angrebsspillet vil øget hurtighed og bevægelighed give spilleren en klar fordel. Hurtighed i benene kan være alt afgørende i forbindelse med afslutninger mod mål. Øget hurtighed i fødderne vil styrke spillerens mulighed for at placere benene korrekt før skud, og derved have større chance for en fuldtræffer. Denne hurtighed i fødderne ses bl.a. blandt nogle af verdens bedste fodbolsspillere.

Kan du også lide artiklen?

Er du interesseret i at lære mere om agility-træning.
Så følg med her på siden under Agility

Synes godt om Assistenttræner på facebook!

Del artiklen