5 tips du skal give din målmand

Langt de fleste fodboldtrænere har desværre ikke mulighed for selv at køre målmandstræning. Dette skyldes at fodboldtrænere oftest står alene med et hold på 18 spillere, og derved ikke har mulighed for at fokusere udelukkende på træning af målmand.

Dog er der stadigvæk mulighed for at forbedre din målmand uden decideret målmandstræning. Her får du nemlig en række tips til hvordan din målmand kan blive bedre, uden brug af målmandstræning.

 1. Diriger dit forsvar – og gør det højt!
  Som målmand er du bagerste led på fodboldbanen, og du har derfor overblik over alle din medspillere. Du skal derfor kommunikere med din forsvarskæde og midtbanen, for at få dem til at stå rigtigt. Sørg for at der råbes mere eller mindre konstant, og gør det i et toneleje således at modstanderholdet tænker at den her målmand, han har styr på det.
 2. Gå efter alt
  Som målmand er det meget sjældent at du kan redde alt. Men hvis du gør forsøget og har en indstilling til at du går efter alle skud på mål, så finder du hurtigt ud af at du faktisk redder nogle af de bolde, du ikke kunne redde før. Så gå efter alle skud.
 3. Råb ”Jeg har”
  Råb ”jeg har” hver gang du vil have bolden. Dette signalere til dine medspillere at de ikke skal gå efter den, og derved undgår I misforståelser. Dog kan brug af ”Jeg har” også virke skræmmende på modstanderholdet. Hvis en modspiller har en friløber mod mål, og du som målmand vælger at gå ud i bolden, så råb ”Jeg har” så højt du kan. Dette er nemlig som sagt med til at skræmme modstanderen, og derved give dig fordelen.
 4. Kom op hurtigt
  Kom op og stå så hurtigt som muligt, efter hver gang du har været nede at ligge. Ved at du kommer hurtigt op, kan du nemlig sætte spillet i gang igen, og derved øge muligheden for kontra. Orienter dig og se efter en åben spilmulighed.
 5. Gå ind i alt med 100%
  Det er vigtigt at du går 100% ind i alt. Hvis du gør det halvhjertet øger du chancen for skader og for at misse bolden.

Synes godt om Assistenttræner på facebook!

Del artiklen