Den gode spiller der ikke er plads til

Han kan drible. Han har gode afslutninger. Han har gode afleveringer. Han har vindervilje og er vellidt i truppen. Han er faktisk en af vores bedste spillere… Hvad er udfordringen for mig som træner egentlig?? En af dine bedste spillere skal jo være på banen- altid. Eller skal de det?

Spilleren føler sig bedst som kantspiller; primært højre. Han burde egentlig spille 10`er tænker trænerteamet. Han har nok ikke speed nok til kanten? Samtidig har vores 10`er et bedre blik for spillet og indgår i en stærk relation med 6´er og 8`er. Måske skal han spille venstrekant? Nej, vores venstre kant og venstre back har fået en super forståelse af- og for hinandens løb og spil.

I ugen op til sidste kamp har spilleren en god træningsuge og starter (igen) som højrekant om søndagen. Trænerteamet føler sig overbevist om der kommer en super præstation og glæder sig til at se ham i action.

Det starter skidt; dårlige afleveringer, dårlige afslutninger. Vi flytter spilleren til venstre kant- kan det hjælpe? Så opstår situationen som får os til at undre os på trænerbænken; spilleren får bolden, trækker fint ind i banen, back kommer på et super overlap- bolden skal bare spilles ud til ham… Vores kant dribler videre ind i banen, forbi 2-3 modstandere og videre på tværs i banen. Her mister han bolden og modstanderen får en omstilling… Senere i kampen sker der en lignende situation og vi undrer os igen over spillerens valg. Vi vinder kampen, men går på juleferie med et stort spørgsmål hængende over os:

Er der overhovedet plads til en af vores bedste spillere?

Kan du også lide artiklen?

Synes godt om Assistenttræner på facebook!

Del artiklen