Forebyg overbelastningsskader på kunstgræs

Alle fodboldspillere og trænere ved at overgangen fra græs til kunstgræs er hård for spillerne, da det noget hårdere kunstgræs ofte giver anledning til ømme muskler og overbelastede knæ / ankler.

Kunstgræs er vores eneste mulighed for udendørs vintertræning (med mindre man selvfølgelig stadigvæk foretrækker grusbanerne), og der findes derfor ikke rigtig noget alternativt, hvorfor vi ofte ser flere overbelastningsskader i løbet af vinteren.

Men kan vi undgå disse skader?

Videnskab.dk publicerede i slutningen af november 2014 en artikel omhandlende forebyggelse af overbelastningsskader på kunstgræs. Læge i Aab Søren Kaulund & professor Pascal Madeleine havde lavet en undersøgelse på 75 ungdomsspillere, og fundet frem til at fodboldspillere med stødabsorberende indlæg i støvlerne, følte mindre ubehag ved overgangen til kunstgræs.

Fodboldstøvler i dag er lavet utroligt tynde og i plastik for at give bedre pasform og mindre vægt. Dette gør dog at de på ingen måde er stødabsorberende, og at alle stød derfor går direkte i ankler, knæ og hofter.

Ifølge artiklen fra videnskab.dk, kan noget så simpelt og billigt som et par stødabsorberende indlæg, dog være med til at forebygge eller mindske risikoen for overbelastningskader på kunstgræs.

Kan du også lide artiklen?

Synes godt om Assistenttræner på facebook!

Del artiklen