Scorer “vi” for få mål?

Jeg sad netop og læste en artikel på DR.DK med overskriften Zzzzzuperliga – Kun i Hviderusland er fodbold mindre underholdende, der omhandler at vi i Europa ligger på en 24. plads, når det kommer til mål pr. kamp i den hjemlige liga, med “kun” 2.28 mål pr. kamp.

Til sammenligning scores der i Æresdivisionen 3,32 mål pr. kamp(#1), Sverie 2,93 mål pr. kamp (#4) & i Norge scores der 3,06 mål pr. kamp.

Jeg har prøvet at tage et kig på topscorerne i Holland, England, Danmark, Norge og Sverige,

Æresdivisionen: Michiel Kramer – 11 mål (0,73 mål pr. kamp)
Superligaen: Martin Pusic / Mads Hvilsom – 9 mål (0,52 mål pr. kamp)
Allsvenskan: Lasse Vibe – 23 mål (0,76 mål pr. kamp)
Premier League: Sergio Agüero – 14 mål (0,93 mål pr. kamp)
Tippeligaen: Vidar Örn Kjartansson – 25 mål (0,83 mål pr. kamp)

Af ovenstående skal der selvfølgelig tages højde for antallet af kampe, at sæsonen er slut m.v., men det er årsagen til at jeg har valgt at tilføje mål pr. kamp. Vi ligger i Danmark som dårligst af ovenstående, med “kun” 0,52 mål pr. kamp hos Superligaens topscorere.

Så et lidt åbent debatspørgsmål.
Er vi i Danmark for dårlige til at skabe målscorere, ligger for meget fokus på defensiv struktur hos holdene, er det størrelsen på superligaen der kan være afgørende, eller er der andre faktorer du mener kan være årsagen.

Kan du også lide artiklen?

Synes godt om Assistenttræner på facebook!

Del artiklen