Skal Liverpool spille med 3 mand i bagkæden?

Der har i et stykke tid været megen tale om Steven Gerrards plads hos Liverpool, og om Brendan Rogers har fået tilstrækkeligt nok ud af den rutinerede men gamle spiller.

I den seneste kamp så det dog ud til at lykkedes, ved at placere Lucas og Gerrard ved siden af hinanden på de to 8’er positioner i en 3-4-3. Liverpool gik dog over til at spille mere 4-2-3-1 i dele af 2. halvleg for at udnytte Arsenals huller på midten.

Hvis vi ser på Liverpools tre seneste kampe har de en gang stiller op i en 4-2-3-1 formation, og to gange startet fra 3-4-3.

Leicester – Liverpool 1-3: 4-2-3-1
Manchester United – Liverpool 3-0: 3-4-3
Liverpool – Arsenal 2-2: 3-4-3

Hvis man ser på ovenstående, så lyder overskriften helt hen i vejret. Hvorfor skal Liverpool dog spille med 3 mand i bagkæden, når de blot har hentet 1 point i de to kampe. Først og fremmest skal man se på modstanderen. Arsenal & Manchester United står en del stærkere end f.eks. Leicester.

Hvis vi fokuserer på de to seneste kampe mod Manchester United og Arsenal, så mener jeg at vi så to vidt forskellige kampe. I kampen mod Manchester United lavede Liverpool flere store defensive fejl, hvilket medførte flere mål imod. I kampen mod Arsenal, mener jeg at Liverpool stod langt stærkere defensivt, og at der var kommet mere struktur på defensiven.

Kan du også lide artiklen?

Hvis vi ser på de to startere:

Manchester United – Liverpool

manchester-united-liverpool-line-uo

Rogers havde i denne kamp placeret Gerrard og Allen på de to 8’positioner, og specielt Steven Gerrard lignede en spiller der havde svært ved at positionere sig. Dette kommer klart til udtryk ved Manchester Uniteds første mål.

Gerrard lunter rundt på midtbanen hvor han skal lukke rum, men orienterer sig overhovedet ikke bagud. Dette til trods for at Allen allerede er uden for at støtte i presset.

På Optasports  tracking af målet har jeg indsat Steven Gerrards løbebane før målet.

gerrard-lobebaneEn noget sløset løbebane, som man ikke forventer at se fra en af Premier Leagues mest rutinerede fodboldsspillere.

 

Efter kampen udtalte Brendan Rogers “- Vi må arbejde videre, for vi kender løsningerne, og forhåbentligt vil selvtilliden komme tilbage”.

 

Liverpool – Arsenal

Jeg synes faktisk at det var tydeligt at se forbedringer mod Arsenal. På midtbanen havde Lucas overtaget pladsen fra Allen, og Lucas og Gerrard lignede to spillere der forstod hinanden.

Liverpool - Arsenal 2014

Skubbede Gerrard frem for at deltage i opspillet, så faldt Lucas tilbage og omvendt, og defensivt ligenede Liverpool et langt mere struktureret hold, der stod væsentligt mere kompakt. De to mål Arsenal scorede mod Liverpool skyldtes heller ikke dumme strukturmæssige forsvarsfejl, men blev scoret efter en dødbold, og en Arsenal omstilling.

I dag møder Liverpool så Burnley, i en kamp hvor Liverpool må anses for at være favoritter. For vi at se et Liverpool hold der arbejder videre på indsatsen fra Arsenal og starter ud i en 3-4-3 med Lucas og Gerrard på midten, eller går de mon tilbage til formationen de bl.a. slog Leicester med?

Synes godt om Assistenttræner på facebook!

Del artiklen