Øvelse: Offensive omstillinger

Counter Attacks eller omstillinger er de senere år blevet et vigtigere og vigtigere fokuspunkt i fodbold.

Hold som Real Madrid, Dortmund og Bayern (og selvfølgelig flere), er hold der alle har eller på nuværende tidspunkt mestrer hurtige offensive omstillinger.

Når vi snakker omstillinger er der både de offensive og de defensive. Denne øvelse fokusere udelukkende på de offensive, og der er derfor ikke lagt vægt på genpres m.v.

Opstilling af øvelse:

Der laves en tilpas stor firkant et valgfrit sted på banen. Placeringen af firkanten baseres på hvor du som træner ønsker at arbejde med omstillinger fra.

I firkanten spilles der 5v4, 4v3 eller 3v2.

Kan du også lide artiklen?

Holdets offensive spillere placeres uden for firkanten på deres respektive pladser. Altså, der hvor de med stor sandsynlighed vil befinde sig, såfremt modstanderen har bolden i den zone firkanten er placeret i.

Udførsel af øvelsen:

Der spilles 4v3 i firkanten. Holdet med fire spilleres eneste opgave er at spille bolden rundt i firkanten. Så snart 3-mandsholdet erobrer bolden, sendes bolden hurtigst muligt i dybden mod spidsangriberen, som lægger af på 10’eren, og der spilles på kant.

Generelt kan øvelsen designes præcis som man ønsker, og tilpasses forskellige formationer.

Fokuspunkter:

  • De tre mand i firkanten skal lægges et højt pres
  • Perioden fra bolderobring til aflevering mod angriber skal være så kort som muligt.
  • Alle spillere på de erobrende hold skal deltage i angribere, og altså søge i retning mod modstanderens mål. Dette gælder også de tre spillere fra firkanten.
  • Boldene skal ligge korrekt og have korrekt hastighed.

Udvikling af øvelsen:

Øvelsen kan tilpasses på rigtig mange måder. Når man som træner har arbejdet med en bestemt omstillingssituation, så kan man begynde at sætte modstandere på, sætter maks antal berøringer på fra bolderorbring til afslutning m.v.

offensive-omstillinger-i-fodbold

Synes godt om Assistenttræner på facebook!

Del artiklen