2v3 omstillinger

At kunne forsvare sig mod hurtige offensive omstillinger fra modstanderen, er ved at blive et must.

Herunder vil jeg give en øvelse til hvordan vi kan arbejde med to forsvarsspillere, for at få dem til at samarbejde og afværge en 2v3 situation (3 angriber)

To forsvarsspillere arbejder fra midterlinjen og ned, og har derved hele bagområdet bag dem.
Angriberne arbejder 3 mand, og starter fra baglinjen. Angriberne skal forsøge at arbejde bredt, og komme til afslutning.

Træneren slår en høj bold mod bagkæden (lav bold hvis niveauet ikke er til høje bolde) – som forsvarsspillerne clearer frem i banen. Hermed må angriberne angribe.

2v3 def - 1

 

Kan du også lide artiklen?

 

 

 

 

 

 

Angriberne driver bolden frem, mens de to forsvarsspillere falder i banen for at lukke rum. Allerede nu skal de begynde at skærme modstanderen af. Forsvarsspillerne skal afvente og bakke så længe de kan, uden at modstanderen kommer inden for skudafstand. Træk tempoet ud af modstanderen.

2v3 def - 2

 

 

 

 

 

 

På et tidspunkt vil modstanderen aflevere bolden. Her er det vigtigt at de to forsvarsspillere hurtigt omstiller sig. En søger presset, mens den anden støtter op. Forsvarsspillerne skal konstant ligge og forskyde både fra side til side, men også frem og tilbage.

2v3 def - 3

 

Fokuspunkterne er samarbejdet mellem de to forsvarsspillerne. Hvad angriberne laver er ikke det vigtige. Coach spillerne så de konstant bakker op for hinanden, og er hurtige i presset, når muligheden byder sig.

Synes godt om Assistenttræner på facebook!

Del artiklen