Slutspil i superligaen?

Politiken offentliggjorde i går aftes en artikel med titlen “Superligaen står foran ny struktur”. 

Snakken om en ny struktur i superligaen har længe været på tale hos fodboldelskere i Danmark, men formatet af en ny struktur er der vidt forskellige holdninger til.

Jeg ved at snakken om en ny struktur i superligaen ikke direkte er trænerfaglig – specielt hvis man er breddetræner, men jeg er sikker på at vi alle har en holdning – og denne debat er jo altid god.

Processen om en ny struktur er sat igang for at løfte dansk klubfodbold og Superligaen væk fra den europæiske middelmådighed, så der igen kan komme skub i en god sportslig og økonomisk udvikling.

Derfor er det hollandske konsulentfirma Hybercube også involveret i processen, da de stod bag strukturændringerne i den belgiske liga, da ligaen blev ændret fra 16 til 14 hold, men til gengæld fik et slutspil.

Men vil et slutspil gavne? Er det smukke ikke at det hold der præsterer bedst over et år vinder?

Kan du også lide artiklen?

Personligt mener jeg at superligaen skal udvides til 14 eller 16 hold, og at holdene så blot møder hinanden to gange.
Herfra skal tre hold rykke ned i 1. divisionen.

Et ekstra alternativ er at give nr. 4 & 5 i 1. divisionen en kamp om at få lov til at møde 4. dårligste hold i superligaen, og derved rykke op hvis de vinder kampen. Dette kan dog give talentudviklingsmæssige problemer, da superliga-klubben derved ikke kan føle sig sikker blandt de fire dårligste.

Hvad tænker I? Skal vi have en ny struktur, og hvordan mener I at den skal se ud?

Synes godt om Assistenttræner på facebook!

Del artiklen