Opvarmningsspil med kegler

Ovenfor ser du en af mine yndlingsøvelser indenfor opvarmningsspil. Måske kender du den, måske gør du ikke. Men hvis du ikke gør, så er det helt sikkert på tide!

Mit navn er Kristoffer Krüger, og jeg skriver også en masse blog-indlæg på fodboldtraeningen.dk. Jeg har netop udgivet en app med over 160 fodboldøvelser, og en af dem er denne fantastiske opvarmningsøvelse.

Nå, lad os komme til sagen.

Afleveringsspil med kegler

Beskrivelse
Træneren opdeler spillerne i 2 hold med lige mange på hvert hold. Holdene spiller på en bane af 25×30 meter, hvor der står høje kegler, som spillerne kan vælte med fodbolden.

Efter en kegle er væltet med bolden skal modstanderholdet rejse den op før der må lægges pres på boldholderen igen. Samtidig må det boldførende hold stadig vælte kegler med bolden. Det gælder om at holde bolden i egne rækker.

Kan du også lide artiklen?

Fokus
Først og fremmest skal der være fokus på bevægelse. Det er jo som skrevet et opvarmningsspil, og derfor skal leddene i gang og pulsen op. Det gælder om tilbyde sig hele tiden, selvom man ikke har bolden. Ved de ældre årgange kan der også væres fokus på få berøringer, vendinger, presspil samt at bruge hovedet.

Når jeg skriver at spillerne skal ’bruge hovedet’, så betyder det, at det måske nogle gange er bedre at spille en medspiller end at vælte en kegle (og omvendt). Det er nemlig vigtigt at spillerne ikke udelukkende går efter at vælte kegler, men også får spillet godt i gang. Her er det også vigtigt at boldføreren får en masse lyd fra de andre medspillere! LYD LYD LYD!

Progression
Som træner kan du stille krav til spillerne omkring hvor mange berøringer de må have, før de ska aflevere til en medspiller. Du kan også fortælle dem, at den samme kegle ikke må vælte to gange i træk osv.

Personligt vil jeg mene, at denne øvelse bedst passer til årgange fra U10 og op.

Hvis du kunne lide denne øvelse, så vil du helt sikkert også kunne lide alle vores andre øvelser i vores helt nye app, som både kan hentes på App Store og Google Play. Du kan finde vores app under navnet ”Fodboldøvelser”.

Mange tak fordi du læste med.

Synes godt om Assistenttræner på facebook!

Del artiklen