4v4+1 corner-to-corner possesionspil

OBS. Der er blevet byttet om på “aflevering” og “løbebane”. På tegningen skal sort illustrere aflevering og hvid skal illustrere løbebane.

Formålet med denne 4v4 + 1 træningsøvelse, er at arbejde med pasninger, bevægelse for hinanden samt at flytte possesionspillet fra et område til et andet.

Hvert af de to hold består af fire spillere. To inde i firkanten, og to i hvert sit modsatte hjørne.  Derudover er der en neutral spiller (joker).

Bolden sættes igang fra en af spillerne i hjørnet, og holdet skal nu få spillet sig frem til aflevering til modsatte hjørne. For at spillet ikke blot bliver hit and run, så kan det klart anbefales at sætte mindst 3 afleveringer på, før bolden må spilles ned i modsatte hjørne.

Derudover kan det justeres om spillerne skal have fri berøring eller begrænset antal berøringer. Det samme gælder selvfølgelig for jokeren.

De fire spillere i hjørnerne fungerer som “bandespillere”, og de spiller bolden tilbage til en medspiller i firkanten, så snart de har fået afleveringen.

Kan du også lide artiklen?

Erobrer modsatte hold bolden, så fortsætter de spillet.

Fokuspunkter som træner

Der skal hele tiden holdes tempo i spillet. Dette kan gøres ved at variere antal afleveringer samt antal berøringer pr. person.

Spillerne skal bevæge sig for hinanden, så der konstant skabes afleverings-muligheder.

Spillerne skal modtage bolden korrekt (åbne kroppen), for nemt at kunne aflevere bolden videre.

 

Bliver spillet for svært kan der indsættes endnu en joker, og “bandespillerne” kan spille med 2 eller fri berøring.

corner-to-corner-possesion-spil

Synes godt om Assistenttræner på facebook!

Del artiklen