Træn nærkontakt og forsvar af bolden

Jeg støder ofte på trænere (inkl. mig selv) der har udfordringer med hvordan vi skal træne vores børne- og ungdomsspillere i hvordan de kan forsvare bolden ved hårdt pres fra en modstander, samt hvordan vi vænner dem til nærkontakt.

Derfor var jeg heller ikke i tvivl om at denne video skulle deles da jeg fandt den, da jeg synes den giver et rigtig fint setup til hvordan du kan træne nærkontakt.

Der er dog et par småting jeg ville ændre.

Først og fremmest bruges der 7 spillere til træningsøvelsen, hvoraf kun to reelt er aktive (den tredje lægger en enkelt aflevering). – Jeg ville benytte 3 presspillere, 1 spiller i midten og en til at lægge afleveringen. Derudover ville jeg skifte spiller i midten efter hver runde.

Giv point! Lad øvelsen være konkurrencepræget. Erobrer man bolden får man et point, forsvarer man den i 4-5 sekunder får man et point.

Omstillingsmål. Jeg ville sætte et eller to omstillingsmål op. Hvis presspilleren erobrer bolden, kan han score. Dermed træner man samtidig spillerne i at lægge et genpres så snart de har mistet bolden. Hvis spillerne er gamle nok, kan du evt. give -1 point hvis der scores på en omstilling.

Kan du også lide artiklen?

Kom endelig med idéer til videreudvikling af øvelsen, eller andre lignende øvelser.

Synes godt om Assistenttræner på facebook!

Del artiklen