3-zone possesionspil

Dette possesionspil er en af mine favorit fodboldøvelser når det kommer til at træne hurtig boldomgang samt det at flytte spillet til et nyt område. Jeg har lavet denne øvelse med spillere fra U12 og hele vejen op til U21, og den kan sikkert også bruges hos seniorspillere.

Efterhånden som spillerne bliver bedre både teknisk og taktisk, vil I få mere og mere ud af øvelsen, og der kan bygges mere på.

Opsætning og øvelsens regler er forholdsvist simple. Der laves tre zoner af ca. 15×15 meter (varier efter spillernes alder & niveau). Der spilles 4v3 men med en forsvarende spiller låst fast i hver zone.

De tre angribende spillere i den første zone skal udføre mindst 3 afleveringer før de kan spille ind i zone 2. Kun to af de tre spillere må angribe zone 2, og der opstår derved en 2v1 situation. Deres fokus er at få spillet bolden ned i bagerste zone, enten ved en direkte aflevering eller ved at spille hinanden.

Når bolden bliver spillet ned i bagerste zone etablere de tre spillere spillet i 3v1 situationen før de igen angriber midterzonen med to spillere.

Hvis bolden erobres af rød, er der frit spil i alle zoner indtil blå igen erobrer bolden og etablerer spillet i en af endezonerne (3v1).

Kan du også lide artiklen?

Kør i korte intervaller af 2-3 minutter og byt de tre forsvarende spillere ved hver pause.

Når spillerne har forstået konceptet og det bliver for nemt for det boldbesiddende hold at spille bolden ned i modsat zone kan der indsættes en ekstra forsvarsspiller i midterzonen. Dette betyder også at alle tre spillere fra zone 1 må angribe. Når bolden når modsatte zone vil en spiller så bevæge sig tilbage til startzonen.

flyt-spillet-med-2-v-1-situation

Synes godt om Assistenttræner på facebook!

Del artiklen