First touch og opmærksomhed

Simpel træningsøvelse med fokus på at udvikle opmærksomhed fra spillerne samtidig med at de arbejder med at holde første berøringen tæt på fødderne og bruge korrekt kropposition.

Opstil en firkant på ca. 20 x 20 meter og placer 9 spillere i firkanten. Hver spiller får et nummer fra 1-9, og det er i denne rækkefølge at boldene spilles rundt. Der spilles med tre bolde ad gangen som starter ved spiller 1, 4 & 7.

Spillerne bruger to berøringer hver gang de får bolden. En første berøring for at lægge bolden klar og en pasning til næste spiller. Det er vigtigt at du har fokus på at spillerne placerer sig korrekt i forhold til at modtaget bolden, så deres første berøring kan blive så præcis og korrekt som mulig.

Tiden mellem første berøring og aflevering skal være så kort som mulig for at holde tempo i spillet.

Spillerne skal flytte sig efter hver pasning. Blot et par meter i den ene eller anden retning så de får bolden fra en ny vinkel. Lad spillerne være kreative når de modtager bolden, så de træner første berøringer fra forskellige vinkler.

Som progression på øvelsen kan der tilføjes flere eller færre spillere og bolde.

Kan du også lide artiklen?

Synes godt om Assistenttræner på facebook!

Del artiklen