Kropsposition i forsvar

At kunne placere sig rigtig i forhold til modstander og derved have en korrekt kropsposition øger den forsvarende spillers muligheder for at vinde duellen i 1v1 situationer. Korrekt positionering af kroppen er selvfølgelig noget der tager lang tid at lære, og ofte skal spillerne reagere utroligt hurtigt for at følge med den angribende spiller.

Denne videoøvelse fra Nike Academy giver et par simple træningsøvelser du kan tage med ud på banen. Øvelserne har fokus på den individuelle kropspositionering både i 1v1 situationer, men også med fokus på den samlede struktur i defensiven.

Når spillerne har forstået og lært hvordan man placere sig, vil den enkelte spiller have en væsentlig større chance for at vinde 1v1 duellerne. Husk at instruer jeres spillere i at lure hvilket ben deres direkte modstander bruger. Derved kan spillerne ved brug af korrekt kropsposition presse bolden over på modstanderens dårlige ben hvilket skaber en bedre 1v1 situation for os.

Synes godt om Assistenttræner på facebook!

Del artiklen