Øvelse: Skab overtal på midten med CB

I dette indlæg vil jeg gerne give et eksempel på en træningøvelse med fokus på at skabe overtal på midten ved at lade vores centrale back bryde kæden og drive bolden frem i banen.

At lade en central back drive bolden frem kan bl.a. være yderst effektivt for at skabe overtal, flytte rundt på modstanderen og igangsætte et angreb.

Træningsøvelsen giver et godt setup til at bruge vores centrale back til at lave et 5v4 overtal centralt og derved spille gennem modstanderens midtbane.

Dette skal du bruge:
4 kegler
10 spillere
Nok bolde
Evt. mål & målmand.

 

Opstil en firkant på ca. 30 x 40 meter og del to hold af fire. Lad evt. dine midtbanespiller udgøre de to hold.
Uden for firkanten er der to centrale backs i den ene ende (hvor man starter), og evt. mål og målmand i modsatte ende for at skabe en angrebssituation.

Kan du også lide artiklen?

Udførsel:

De to centrale backs uden for firkanten spiller bolden rundt, og må gerne lave stikpasninger ind i firkanten for efterfølgende at få bolden tilbage (illustreret ved #2).

Når muligheden byder sig dribler den boldbesiddende centrale back ind i firkanten og bryder derved sin egen kæde. Herved skabes en 5v4 situation på midtbanen som spiller skal forsøge at udnytte for at spille gennem midtbanen og ned bag firkanten.

Erobrer det forsvarende hold bolden, spiller de bolden rundt i firkanten og der lægges et hårdt genpres. Generobres bolden spilles den ned til CB igen og spillet starter forfra.

 

overtal-paa-midten-med-cb

Jeg vil senere hen få uploadet en øvelse der tager dette “spil” med over i 11v11, så der kan arbejdes mere taktisk med det.

 

Kom meget gerne med input eller kommentarer

Synes godt om Assistenttræner på facebook!

Del artiklen