Hurtigt gennembrud centralt på banen

I denne træningsøvelse har vi fem angribende spillere fordelt på en central angriber, to wings/kanter og to centrale midtbanespillere.  De fem spillere angriber mod en 4-back kæde centralt på banen, for at træne gennembrud mod den type bagkæde dit hold oftest vil møde.

Derfor skal du bruge øvelsen

Du skal bruge denne angrebsøvelse for at arbejde med hurtige gennembrud centralt på banen, samt løb omkring modstanderens forsvar.

Du skal bruge

  • 10 spillere (5 angribende, 4 forsvarende, og en målmand
  • Fire markeringskegler
  • En træner / igangsætter til boldene
  • Bolde

Udførsel

 

Opstil en firkant på ca. 20 x 30 meter og placer den på kanten af feltet. Kanten af feltet er banens baglinje, og må derfor kun brydes i forbindelse med et gennembrud.

Bolden spilles fra træneren og ind på en af de fem angribende spillere. Herfra skal det angribende hold forsøge at bryde igennem så hurtigt som muligt, uden at spille bolden uden for firkanten eller kommer i offside (i forhold til baglinjen). Der kan spilles uden om, over, eller igennem bagkæden – så længe bolden holdes inden for firkantens areal.

De forsvarende fire spilleres hovedfokus er at stå kompakt og undgå at bolden bliver spillet igennem deres bagkæde. Erorbrer de bolden, skal de holde på den i mindst 6 sekunder, og må i de seks sekunder også bruge målmanden.

Scorer det angribende hold giver det to point, og holder forsvaret i bolden i mindst 6 sekunder giver det 1 point.

 

Fokuspunkter

  • Få berøringer
  • Det angribende hold skal forsøge at lave løb som forsvarsspillerne ikke kan lægge ned (Krydsløb, diagonalt m.m)